Friday, August 18, 2017

PREDSTAVE: "Bo Bo i Zu, prvi dan u vrtiću" i "Lara u svijetu životinja" - iz našeg ugla

Nakon što su mališani i oni malo stariji razmrdali prste i vijuge kroz edukativno-kreativne radionice došlo je vreme da se odmorimo i prepustimo magiji koja se krije iza zavesa.


Pre nego što smo pogledali prvu predstavu u okviru takmičarskog programa “Bo-Bo i Zu, prvi dan u vrtiću”, autora Belma Lizde Kurt, deo dečijeg žirija nas je podsetio na najvažnije pravilo ponašanja tokom predstave. Kako kažu Ana, Tara i Nina, nikako ne smemo da pričamo dok traje predstava, jer “oni su došli ovde da nam pokažu kako glume, a ako pričamo ne možemo da čujemo šta oni govore”.
Dečiji žiri je ostao na nivou zadatka i posle odgledane predstave i nisu hteli da nam otkriju svoje mišljenje o predstavi, jer takmičenje je tek počelo. Kratko su nam preneli o čemu je predstava – mali dečak i mala devojčica treba da idu u vrtić.



Druga predstava u okviru takmičarskog programa koju smo imali prilike danas da pogledamo jeste “Lara u svijetu životinja”, autora Hrvoja Zalara. 
Sofija, divna devojčica iz publike, predstavu je doživela ovako: “Predstava je bila o devojčici koja je otišla u šumu i nije je volela, onda se upoznala sa životinjama i zavolela je šumu”. Sofija kaže da voli šumu i životinje i da joj se predstava “jako jako jako jako dopala” i probudila želju u njoj da za ljubimca ima i mace i kuce i vukove i medvede…


Ako vas interesuju ostali detalji o predstavama, jednostavno, trebali ste da budete tu. Srećom, tu je ceo sutrašnji dan ispunjen podjednako zanimljivim radionicama i predstavama, mogućnost za vas I vaše mališane da ispunite sebi dan novim pričama.

Kako su stručni žiri, dečiji žiri i publika doživeli ove i predstojeće predstave, kako su im se dopale i koja će se istaći kao najbolja, saznaćemo za koji dan. Da biste dali svoj glas pozivamo vas na čardu “Florida”, a u slučaju da ste sprečeni da nam se pridružite, pratite naš sajt i facebook stranicu.


Trenutno gledamo predstavu za malo starije “Ručni rad”, do sutrašnjeg viđenja, pozdrav!



Za FEP-ov blog: Lea Bodor
Foto: Mila Pejić

No comments:

Post a Comment

23. FEP iz ugla majke troje dece

Sećam se 13. FEP-a koji se održavao negde oko mesec dana pre naše svadbe i na kojem smo moj muž i ja bili domaćini. I posle toga, svake ...