Friday, August 18, 2017

RADIONICE: Joga za decu - iz našeg ugla

Prvi dan festival počeo je uz razne radionice kreativnog i edukativnog karaktera. Deca su uživala u Čudnoj šumi, učila kako da koriste svoje telo kao instrument, pravili su i 3D igračke, a naša volonterka Lea odlučila je da poseti radionicu joga za decu.






Radionicu su vodile Ana Vrbaški i Danijela Atlija, joga instruktokre, kojima je ovo bio prvi put da vode čas joge za decu. Deca su vidno uživala, pratila svaki pokret i dodavala po koji svoj.
Nakon časa Ana i Danijela su Lei otkrile još nekoliko detalja...





Iako im je ovo bio prvi put da vode čas joge za decu kažu da je mnogo zabavnije raditi sa njima i planiraju od septembra da nastave da vode časove namenjene isključivo deci. Spontane reakcije dece su bile neizbežne, Ana i Danijela su ih vodile na „putovanje kroz Afriku“ a deca su znatiželjno zapitkivala, komentarisala i pažljivo slušala, gledala i ponavljala pokrete. Radionica je bila namenja deci uzrasta od 7 do 13 godina, kao i roditeljima, ali sam primetila da ni mladji nisu mogli da odole pa su se i oni pridružili jutarnjem času joge.

Današnje putovanje u Afriku je bilo popunjeno, a sutra ako poranite možete zauzeti svoje mesto i poći sa nama na novo putovanje.



Za FEP-ov blog: Lea Bodor
Foto: Mila Pejić

No comments:

Post a Comment

23. FEP iz ugla majke troje dece

Sećam se 13. FEP-a koji se održavao negde oko mesec dana pre naše svadbe i na kojem smo moj muž i ja bili domaćini. I posle toga, svake ...