Sunday, August 20, 2017

PROGLAŠENI POBEDNICI 23. FEP-a

23. FEP svečano je zatvoren predstavljanjem radioničarskog stvaralaštva, nakon čega je usledilo proglašenje ovogodišnjih pobednika. Nagrada publike pripala je predstavi „Vilinska zavrzlama“ u izvođenju Happy theatre-a iz Beograda, sa ocenom 4.89, dok je dečiji žiri svoj glas dao predstavi „Mašta i Mim“ Pozorišnog studija „Nada“ iz Rume.


Stručni žiri, u sastavu: Nataša Radulović, rediteljka, Smiljana Marinković, glumica, Alisa Debelić, rediteljka i Nemanja Bakić, glumac, jednoglasno je proglasio predstavu „Mašta i Mim“ Pozorišnog studija „Nada“ iz Rume pobedničkom predstavom 23. FEP-a.


Obrazloženje stručnog žirija:

„Cilj Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade jeste stvaranje i odgajanje pozorišne publike. Sam moto ovogodišnjeg FEP-a „Mojim velikim zatvorenim očima“ osvrće se na jedan od najvažnijih ciljeva pozorišta – podsticanje mašte. 
Jednostavnost u pozorišnom izrazu, precizna i nepretenciozna glumačka igra i stilski odabir zajedno čine koherentnu celinu koja ostavlja najviše prostora deci da aktivno učestvuju i maštaju. Bez ijedne izgovorene reči, jednim paravanom, glumci su stvorili autentičnu pozorišnu atmosferu i time dokazali da pozorište može da nastane i opstane u svim uslovima.
Jednoglasnom odlukom, žiri 23. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade nagradu za najbolju predstavu dodeljuje Pozorišnom studiju „Nada“ iz Rume, za predstavu „Mašta i Mim“.“



Foto: Mila Pejić

No comments:

Post a Comment

23. FEP iz ugla majke troje dece

Sećam se 13. FEP-a koji se održavao negde oko mesec dana pre naše svadbe i na kojem smo moj muž i ja bili domaćini. I posle toga, svake ...